O-ringen E2 H45-1 (25/07/2016)
Category: Competition
Map/area: Storfjället Väst
Organiser: O-ringen
Discipline: Långdistans
Distance: 7.7 km
Time: 67:33
Average HR: 154
Maximum HR: 175
Mer kalfjäll på andra etappen, kanske lite för lätt bana med kontroller som kunde ses på 200-400 m håll. Ett par kluriga dock, som K2 och K6. benen var sega efter första etappen.

Började igen med strul på de två första. Har bra koll på kartan på vägen till K1, men kommer lite för mycjet vänster i nedförslutet, ser att jag är nära vätskan. Spanar nedför sluttningen och borde sett skärmen! Det gör jag dock inte, utan springer nedför och förbi bort till nästa höjd. Ser att jag är nära gölen, letar då höger och uppåt och hittar kontrollen. Ca 2 min bom.

Springer upp och kyler huvudet vid vätskan, väljer vänstervägval i lång böj över fjället, vilket är mycket lättlöpt. Benen har dock inte så mycket ork... Spanar in K5 på håll, korsar sänkan med bra inläsning på väg upp och kurs mot sankmarkerna. Kommer till surdraget som sista säkra, går söderut, men in i fel sänka... Gissar jag gått höger, vänder upp till vänster och hittar K2. 2 min bom.

K3, K4 och K5 är mycket lätta och sitter öppet, K5 syns på 400 m håll! Kommer däremot lite snett över ravinen upp till K5.

Tar vätska på väg till K6, är sen noga inläst på sänkor och gölar, väljer stenen som sista säkra och får korrigera kursen där, får kontrollen direkt. Håller bra kurs till K7, men börjar spana lite för tidigt, ingen egentlig bom dock. K8 bjuder mycket lätt orientering med sankmarken och sänkan som ledstång, sen löpning på åsen till K9 och spurt in i mål.

Överlag lättorienterat, men mina ben orkade inte utnyttja det snabblöpta fjället. Totalt 4 min bom.
Show comments (0)
 
O-ringen E2 H45-1 (25/07/2016)