Gotland 3-dagars E3 H50 (jaktstart) (14/07/2016)
Category: Competition
Map/area: Ire
Organiser: Gotland Bro OK
Discipline: Långdistans
Distance: 8.39 km
Time: 77:01
Average HR: 151
Maximum HR: 170
Etapp 3 hade fina långsträckor, men kanske lite mycket ainebusker och tynnbusker :-) så man rev sig en del.

Började redan med förvirring vid startpunkten då jag väljer fel stig... Följer sedan stigen längre än jag tänkte, genar över mot sankmarken och kommer ut på ett stort fält med kort gräs! Tar en stund innan jag fattar att jag står på den diffusa gula sankmarken... gotländsk terräng är skum. Identifierar öppna området söderut och går på kompass, men viker sedan av då jag närmar mig, då jag tycker mig komma ut på det gulprickiga på karatan - men allt var diffust. Tar ytterligare en stund tills jag hittar det gula bortanför sänkan och sen går upp och stämplar. Totalt 4.5 min bom på K1.

Får sedan K2 perfekt och bra tryck på vägen mot K3. Är inläst på höjden före det gröna, men läser sen (igen) fel på diffusa sankmarken och tror jag är på det gula - det är torrt på Gotland i år! Hamnar då för långt vänster på höjden, tycker mig hitta en sänka (syns ej på kartan) och letar sen vidare utefter de diffusa höjderna. Läser in mig på stenen SO om K3 och tar den sedan. Ca 2.5 min bom.

K4 till K6 går bra, tar det försiktigt i det detaljerade brantpartiet. K7 blir däremot en mindre katastrof, borde valt den diffusa stigen till höger. Har bra kompasskurs och koll på avståndet halvvägs, men går upp i en flack sänka istället för över "kullen" som troligen knappt syns. Efter att ha letat ett tag går jag ut till stigen (borde gjort det snabbare), men måste först läsa in mig, hittar till slut en grop där en kontroll sitter. Kan nu gå bakåt och hitta K7. 10.5 min bom, varav minst hälften var i onödan.

Resten av banan går den bra, med helt OK sträckplaceringar. Totalt 17.5 min bom, så det var ingen bra avslutning - men solen sken!
Show comments (1)
 
Gotland 3-dagars E3 H50 (jaktstart) (14/07/2016)