Klubbmatch LME-LMF Finnkampen (Mellanbana H40) (12/09/2015)
Category: Competition
Map/area: Veikkola-Bakskogen
Organiser: Lynx
Country: Finland
Distance: 7.48 km
Time: 78:54
Average HR: 153
Maximum HR: 171
Den 63:e upplagan av Finnkampen LME-LMF gick av stapeln i Veikkola 30 min utanför Helsingfors. perfekt löpväder, men sensommarens älgflugor var mycket påträngnande - något man inte är så van vid från Stockholm.

Gick vänstervägval till k1 i god fart, men fick en liten krok på 1 min innan jag klippte kontrollen, då "limpan" inte syntes tydligt från min ingång. På väg till k2 får jag väldiga problem med älgflugorna och tappar kartkontakt. Framme vid sankmarken går jag höger för att läsa in mig vid den tydliga branten, klättrar sedan upp och hittar skärmen ganska lätt, men strulet kostar minst 1 min.

Vidare mot k3 går det bra ned till sankmarken, men får sen dålig kartkontakt och sned kurs, då jag mest vifar bort älgflugor. Tycker mig ligga längre norrut mot "ön" i sankmarkenoch och tror jag kommer upp vid stigen mot hällarna som visas på kartan. Springer söderut på stigen för att få kontakt med lilla sankmarken - när jag ser en sankmark följer jag den upp, men det var ett parallellfel på fel sankmark. Letar sen ganska länge NV om fel sankmark, men hamnar till slut i rätt område, där också Olle och en av LMFarna letar. Jag tar kontrollen först, sen Olle. Parallellfel och letande kostade nära 7 min.

Följer sen stora sankmarken ned mot k4, då det gröna är otydligt. När jag kommer till blockstenarna inser jag att jag gått lite långt, vikar av in över sankmarken, läser in mot stenarna och tar k4. Sen kompasskurs mot k5, men vinglar som en drucken (viftande älgflugor) upp mot blockstenarna och sen vidare mot stigen. Håller ett lite nordligt vägval och läser in mig mot den tydliga branten, försöker då vika höger men får återigen lite dålig kurs och hamnar upp i stora sänkan med sankmarken. Därifrån hittar jag lätt söderut till förkastnoingsbranten och k5. Strulig väg kostade säkert 1 min.

Har sen mycket bättre koll och går rakt på k6 i bra fart och vidare ned i stigsystemet reunt sjön till k7 och k8 utan missar. Hr svårt att klättra ned för berget efter k8 i mina jogginskor och blir sen rejält blöt i den djupa bäcken för e k9. Fastnar sen i det gröna före k10 - högervägval på stigen hade nog varit bättre, kanske 30 sek.

Väljer stig runt för att undvika det gröna till k11 (var säkert 1 min vinst), men går sen rakt på k12 över mjuk, men lite tröglöpt skog. Sen var det snabb spurt till mål.

Löpningen gick bra, men strulet fram till k3 kostade minst 11 min. Det hade dock inte hjälpt laget om jag varit 10 min snabbare - nästa år blir det revansch i Stockholm!
Show comments (0)
 
Klubbmatch LME-LMF Finnkampen (Mellanbana H40) (12/09/2015)