MTB-O SM medel H50 (06/09/2015)
Category: Competition
Map/area: Flygstaden Söderhamn
Organiser: Söderhamns OK
Discipline: Medeldistans
Distance: 15.17 km
Time: 74:05
Average HR: 144
Maximum HR: 185
Medeldistansen på SM bjöd på en trevlig terräng med mestadels snabbåkta stigar i ett komplicerat nätverk. Mitt resultat led av för slarvig kartläsning och kanske lite för fega vägval - stigarna förtjänade mer cykling!

Börjar med strul redan vid ettan då jag inte hittar rätt stig först, 30 sek bom. Lyckas sedan köra in på fel väg på väg till 2:an som kostar 1 min. har också svårt att få ordning på stigarna vid 3:an, vilket kostar närmare 2 min i letande...

Får 4:an och 5:an bättre, trots en sväng på fel väg (knappt 1 min bom) och ett staket som överraskade - hittade dock rätt väg snabbt. 6:an och 7:an går bra, men här bjuds på väldigt trögcyklad sand - vägvalet direkt ned till vägen borde vara snabbare.

8:an är återigen en banläggarmiss. Ser först inte staketet, då det maskeras av stigen - dessutom anges inte vilken sida av staketet som skärmen ligger på. När jag passerat genomgången anar jag oråd och dubbelkollar. Väljer att vända tillbaks, då jag gissar att den sitter på insidan. Detta kostar över 2 min. Vägen vidare till 9 går sen genom en passage i stängslet. Strular lite med vägvalet närmare 9:an, då jag tror att gropen är sandig och trögåkt. Järnvägsrälsen var dock en skakig resa...! Nära 2 min bom enligt Winsplits.

Sen gör jag ett uselt vänstervägval till 10:an, som bara blir sämre och sämre då jag börjar ta kurs på 11 istället och sen också hamnar på fel väg. När jag väl är på väg in på den sista stigen så ser ser jag att jag valt den mellersta istället för högra stigen. Eftersom terrängen var fri så joggar jag snabbt med cykeln över blåbärsriset till den rätta stigen och tar äntligen 10:an, med totalt 5 min bom. 11 och 12 går sedan smärtfritt, ett minimalt felskär på väg till 13.

Bra fart ut från 13 över en bro som är ett vrak! Men vägval vänster är nog inte det bästa trots att jag spikar det - stigarna till höger bör vara snabbare. 30 sek? Vägvalet till 15 blir också tokigt, vänstervägval är snabbare. 30 sek bom enligt Winsplits, men här var stigens hastighet också fel på kartan (fick leda cykeln över stenar).

16 till 20 går hyfsat utan större strul. På väg till 21 kommer jag in på tävlingens parkering och en bil står ivägen för stigen...! Trött och lätt förvirrad åker jag upp till skärmen och har sedan svårt att få riktningen rätt innan jag kör tillbaks och upp till 22. Även här får jag först fel riktning (30 sek bom), innan jag cyklar vidare till sista och in i mål.

Alldeles för mycket småstrul och ett par tokiga vägval, framförallt 10:an. Ca 15 min totalt i bommar. Svårt att få balansen mellan kartläsning och cykling rätt!


Show comments (0)
 
MTB-O SM medel H50 (06/09/2015)