MTB-O SM lång ÖM 5 (05/09/2015)
Category: Competition
Map/area: Hällåsen Söderhamn
Organiser: Söderhamns OK
Discipline: Långdistans
Distance: 13.53 km
Time: 67:01
Average HR: 144
Maximum HR: 176
Till SM långdistans anmälde jag mig till Öppen klass, eftersom jag tycker 13 km är lite för långt med min ovana på MTB... Banan var kanske lite för lätt både fysiskt och tekniskt (ÖM5), men längden var lagom.

Läser in mig ordentligt innan startstämpling och far iväg med god fart till 1:an. Förväxlar sedan stigarna före 2:an och cyklar ett par extra krokar... en dryg minut bom. Vägen till 3:an blir lite struligare än väntat, vänstervägval hade nog varit någon minut snabbare. 4:an går perfekt, men sen får jag hjärnsläpp på väg till 5:an och börjar titta längre fram på kartan - svä'nger då vänster upp över en grusplan, men inser snart att jag inte ens är halvvägs (kostar en minut). Rask fortsättning och spikar 5:an.

Får bra väg till 6:an, men tappar några sekunder på tvekan när jag ska svänga in på sista stigen. Tänker sen ta streckade stigen tvärs ned till vattnet mot 7:an, men den ser smal ut och har flera cyklister som ruschar ned åt andra hållet. Jag väljer snabb väg runt hela vägen, tappar inget på det. Väljer sen att gena på den långsamma stigen uppför mot 8:an, får mest gå och bitvis bära cykeln. Blir ändå min bästa sträcka på banan, så det var rätt val!

Nu är jag flåsig och huvudet hänger inte med... Tar kontroakurs ut från 8:an (trots att jag varit här innan) - kostar nästan 2 min innan jag är rätt igen. Får sen 9:an och 10:an bra och fortsätter runt mot 11:an, men tror nu jag är på stigen på andra sidan strecket... Cyklar förbi skärmen och försöker sen få stigarna att stämma, så jag hamnar fler 100 m fel... Inser misstaget och kämpar tillbkas till kontrollen. 5 onödiga min miss, vilket kostar två placeringar.

12 och 13 går sen bra, motsatt ingång hade kanske varit några sekunder snabbare till 12.

En kul bana, men börjar känna att jag vill ha lite mer utmaning än ÖM5. Trots det ca 10 min bommar.
Show comments (0)
 
MTB-O SM lång ÖM 5 (05/09/2015)