MTB-O SM sprint H50 (04/09/2015)
Category: Competition
Map/area: Flygstaden Söderhamn
Organiser: Söderhamns OK
Discipline: Sprint
Distance: 9.51 km
Time: 42:35
Average HR: 139
Maximum HR: 170
SM-sprint på MTB! Banan var jätterolig med många luriga vägval, men tyvärr höll inte kartan och kontrollplaceringen måttet, trots att det var SM.

Får lite problem att hålla koll på kartan redan på väg till k2 och k3, men gör ingen större miss. Sen kommer k4, den ökända kontroll 34. Jag väljer det (enligt kartan) självklara vägvalet utefter flygfältet och ner på stigen mot kontrollen. Men sen kommer ett staket, som på kartan är avbrutet av vägen! Fel på kartan. Försöker åka tillbaks och åka in i stigsystemet, men där fanns ju ingen väg igenom. Åker då vidare utefter fältet fram till genomgången i söder. Här är också ett staket som jag först inte sett, samt en stig som går nära staketet - så många har genat här att det nästan är som en "stig", så jag gör det också. Får då äntligen k4, med totalt ca 8 min bom.

Åker tillbaks samma väg och vidare mot k5, med lite vingel in på fel vägar... Tar sedan strecket mot k6, då den syns från k5 - ganska trögt i gräset. Tänker sen åka vidare in på endurospåret mot k7, men ser ett staket på håll som jag inte kan se på kartan (det är grått). Åker istället över gräset, tappar nog 1 min. Själva k7 kan man nå genom att köra under "taket" - var det tillåtet? k8, k9 och k10 är enkla, men k10 är tveksam placering. Hur ska man veta vilken sida staketet den sitter?

Vidare mot k11, som blir runtvägval eftersom den är bakom staketet. Kör in vid fel hus först, spanar sen också på var k12 sitter. Gör en liten krok vid k13 och missar bästa vägvalet (höger) till k14. k15, k16 och k17 går bra, men fick man gena över det gulrastrerade vid parkeringen...?

Väljer stigen över kullen till k18, men det är inte någon 75%-stig! k19, k20 och sista går bra, men farten är kanske inte den bästa.

Totalt en jättekul tävling, men felaktigheter på karatan och tveksamma kontrollplacingar sätter ned betyget.
Show comments (0)
 
MTB-O SM sprint H50 (04/09/2015)