O-ringen E1 (Open 8) (19/07/2015)
Category: Competition
Map/area: Ulvåsen
Organiser: O-ringen
Discipline: Långdistans
Distance: 6.28 km
Time: 88:29
Average HR: 132
Maximum HR: 162
Årets första etapp av O-ringen gick i en ganska kuperad terräng, där Open-banornas sträckning var i den delen av terrängen som kanske inte var den finaste. Banan var däremot mycket bra och vädret visade sin bättre sida.

Börjar jogga i måttlig fart mot 1:an och terrängen på första kullen är betydligt "grönare" än på kartan och med dålig sikt. När jag viker ner mot branten går jag för långt höger, men tror när jag kommer ner att jag är för långt vänster. I mitt låga tempo rinner 5 min iväg innan jag insett misstaget och har hittat skärmen.

2:an går betydligt lättare och jag får sen bra fart med vänstervägval mot 3:an. På väg ner mot kontrollen gör jag sen flera parallellfel. Tror först jag är på norra höjden när jag passerar den södra gulhöjden. Väl ute vid hygget inser jag felet men går för mycket höger och hamnar på fel höjd. krokar sen upp till rätt höjd och tar kontrollen - kostar totalt 7 min.

Får bättre koll på orienteringen till 4, 5, 6, 7 och 8, och är bra inläst hela tiden. Kommer lite för långt höger på väg till 9:an, vilket skapar lite tvekan, men det kostar inte mycket tid. På väg till 10:an så läser jag in mig vid fel sankmark och börjar leta alldeles för tidigt. Till slut läser jag in mig mot Aborrsjön och joggar vidare, men det kostar ca 3 min.

11:an går sen smidigt, men vägen till 12:an över hygget blir tung, börjar känna den stela foten. Men sen kommer sista kontrollen och målet snabbt.
Show comments (0)
 
O-ringen E1 (Open 8) (19/07/2015)