Gotland 2-dagars E2 (05/07/2015)
Category: Competition
Map/area: Fårö Ekeviken
Organiser: Svaide Roma SOK
Discipline: Långdistans
Distance: 7.54 km
Time: 95:48
Average HR: 117
Maximum HR: 140
Återigen strålande högsommarväder och en härlig terräng. På andra etappen blandades sanddyner och tallskog med en del höga ormbunkar och gröna sankmarker som drog ner tempot. Spikar igen i prinicp alla kontroller. Det blir mera gång eftersom foten känns lite stelare efter första etappen.

Gåjoggar till 1:an och 2:an, men får minska tempot då jag känner stelhet i hälen efter första etappen. Masserar foten vid 3:an. Till 4:an och vidare mot 5:an undviker jag den tröga sanden och hittar sen ut till stigsystemet. 5:an ligger ganska öppet vid ett grönområde. Håller mig sen i kanten på sandområdet fram mot 6:an, är väl inläst men ser först inte höjden som skärmen ska sitta på, så det blir några sekunders tvekan.

Vägen mot 7:an är först tung i stekhet sand, så vätskekontrollen sitter skönt. Efter 7:an väljer jag att leta upp stigen, vilket hjälpte mycket - ormbunkarna var axelhöga! Genar mellan stigarna och in mot 8:an. Vägen till 9:an är bökig med risiga sankmarker. Stigsytemet leder vidare till 10:an, men sen blir det bökigt - sicksackar mellan sankmarkerna och får till slut 11:an lätt.

Kan inte öka tempot speciellt i slutet, men 12 och 13 är lätta att hitta i kurvbilden. Efter 14 så går jag mot mål, tar upp en lätt jogg i slutet.

Fårö bjöd på en naturskön men tung terräng - tyvärr var nog två dagar lite för mycket för min fot i detta läget.

Show comments (0)
 
Gotland 2-dagars E2 (05/07/2015)