Gotland 2-dagars E1 (04/07/2015)
Category: Competition
Map/area: Fårö Ekeviken
Organiser: Svaide Roma SOK
Discipline: Medel
Distance: 4.39 km
Time: 51:04
Average HR: 138
Maximum HR: 160
Fårö bjöd på strålande högsommarväder och en härlig terräng i sanddyner och gles tallskog - tungt i sanden och riset, men alltid bra sikt. Spikar alla kontroller men har ett lugnt gång/jogg-tempo.

Tar det lugnt i början, men känner ingenting i hälen. Stannar på väg till 1:an för att läsa in mig i den för mig ovana terrängen med sanddyner och delvis negativ kurvbild. Spikar sedan 1:an. 2:an går på kompass, 3:an är finläsning i sanden. 4:an är på kompass igen, men håller koll på grönområden och stigar - perfekt på strecket! :-)

5:an bjuder på fin inläsning vid ringen. Till 6:an väljer jag stigarna, men undviker de högsta och sandigaste partierna. 7:an ligger fint i negativ kurvbild - där står en vilsen knatte som jag får hjälpa tillbaks till stigen (där han sen trotsigt väljer att springa åt fel håll...) 8:an och 9:an läses in med hjälp av sankmarkerna. Undviker sen sankmarken på väg till 10:an. Har nu ett lite högre tempo och ökar mot 9:an och 10:an som är lättare, joggar in i mål.

Foten höll för ett tempo med ungefär hälften jogg och hälften gång. Nu var det medeldistans också, dock ganska tung terräng, men härligt mjukt!
Show comments (0)
 
Gotland 2-dagars E1 (04/07/2015)