Träning Momentbana - Extern karta (19/03/2015)
Category: Training
Map/area: Skavlöten, Täby
Distance: 8.77 km
Time: 112:48
Average HR: 142
Maximum HR: 171
Haha, ja det här gick ju inte bra - men det var fin träning. :-)

Momentbanan hade flera delar - i början saknades endast större stigar, i mitten är även brunbilden borttagen och i övre delen finns enbart brunbilden.

1:an och 2:an gick utan större problem, stretchar 5 min före 2:an. Till 3:an så rundade jag sankmarken, men lyckades inte komma tillbaks till strecket. Hamnade vid fel sten först, så det blev en krok på 1.5 min. 4:an är lätt, men sen blir det brunbild. Hamnar lite ur kurs och springer då upp på toppen av berget för inläsning, krokar ner, men hamnar först snett innan vi hittar höjden - 3 min bom.

Tar sedan vänstervägval till 6:an, vilket var lyckat då man kunde vara inläst hela tiden. Håller höger mot 7:an, men kommer lite för högt upp. Efter lite letande i grupp så ser vi kontrollen. Har bra kurs mot 8:an, men börjar leta lite för tidigt, någon minut bom. 9:an skapar stora problem, då jag gått för mycket höger på vägen. Vänder tillbaks och går ännu mer höger först - då vi ser berget går vi åt andra ållet och jag ser höjden efter ett tag - 5 min bom.

Lyckas sen mycket dåligt med kompasskurs till 10:an, landar 150 m vänster uppe på berget. Går upp och läser in mig på toppen, vid punkthöjden mellan höjderna. Lyckas då hitta 10:an ganska enkelt, men 3 min bom. 11:an är lätt att hitta, men snitseln var dold... Får mycket bra kurs mot 12:an, men tror först jag letar efter en sänka! Hittar sedan näsan lätt, men kostar 1 min.

På väg till 13 krokar jag runt ett berg och hamnar vid en grupp stenar som inte finns på kartan. Står i 2 min och ser först den riktiga stenen när en annan löpare dyker upp. Även vägen till 14 blir krokig då det finns en del stenar rom inte är med på kartan... 2.5 min bom. 15 och 16 är dock ganska enkla.

Gör misstaget att inte ha full koll mot 17 och hamnar uppe på elljusspåret. Mycket svårt att läsa in mig, trots att jag gissar att jag är uppe på bergen, men lyckas inte få kartan att stämma. Springer till slut ända ner och tar om allt från början, då tar jag kontrollen direkt. 16 minuter bom...

Totalt 35 min bommar (nära hälften på sista kontrollen) och inte så hög fart - men det blev i all fall ett bra distanslopp med totalt 9 km. Längre än många som sprang långa banan!
Show comments (0)
 
Träning Momentbana - Extern karta (19/03/2015)