Vinterserien (Bana B) (08/03/2015)
Category: Training
Map/area: Gömmaren
Organiser: Snättringe SK
Distance: 6.8 km
Time: 79:06
Average HR: 152
Maximum HR: 174
En fin bana i sol och 14 graders värme, våren är på gång! Lyckades hålla ett tempo som jag bitvis blev andfådd på idag, det kändes skönt.

Började med ett säkert vägval i lugnt tempo mot ettan som jag fick bra. Får ta av mig undertröjan här - vad skulle jag med den till i vårvärmen...? Bra väg mot 2:an, men tappar kartkontakt lite över grönområdet innan backen på väg upp till kontrollen, kostar kanske någon minut. Hittar sen ett väldigt bra stråk utan hjälp av stigar till 3:an, lyckas hålla nära tävlingstempo med stigande puls. Går även bra till 4:an, men det är sönderskuret och lite svårläst på berget före kontrollen.

Tar sedan kurs mot sankmarken på vänstervägval mot 5:an, men tappar det helt när jag närmar mig. Det finns "extra" stigar och jag passerar en brant so jag tror är den strax före sankmarken, men jag kommer ut till en stigkorsning istället - sen stämmer ingenting! Lunkar utefter stigen och lyckas inte alls läsa in mig någonstans (klockan är avstängd här, inget spår). Efteråt ser det helt självklart ut förstås. Fortsätter på kompasskurs och det är först uppe vid en stigkorsning som jag läser in mig - har då dragit mer än 300 meter vänster! Följer stigen och sankmarken och får kontrollen lätt, men med mer än 9 min total miss.

Tar hög fart mot 6:an och 7:an som är lätta, får upp en bra puls. Finner rätt stråk upp över berget mot 8:an, når max puyls på banan i uppförsbacken. Läser in mig vid stenen strax före kontrollen, men kollar inte kursen sen! Drar ut över höjden med hjälpkurvor, kostar någon minut innan jag springer rätt. Sen går tåget mot mål via 9:an, bara att hänga på! Håller lagom tempo på spurten, eftersom hälen börjar kännas lite stel.

Show comments (0)
 
Vinterserien (Bana B) (08/03/2015)