Träningsorientering (06/02/2015)
Category: Training
Map/area: The Redwoods, Rotorua
Country: Nya Zeeland
Distance: 6.07 km
Time: 69:37
Average HR: 122
Maximum HR: 146
En träningsrunda på en karta som finns att köpa i besökscentrumet vid The Redwoods, Rotorua. Kartan framtagen av Bay of Plenty BOP Orienteering.

Banan var ju inte direkt svår, mest ledstångsorientering. Stigarna var väl avbildade, men ibland lite otydliga i terrängen. Övre delen av kartan är en sluttning med Nya Zeeländsk bush, dvs ganska svårgenomtränglig - framförallt med kortbyxor! Jag höll mig till stigarna. Nedre delen är en planterad Redwoodskog (!), med nästan ingen undervegetation och mjukt underlag - den lokala varianten på svensk tallhed! Otroligt snabblöpt och bra sikt, lätt att gena mellan stigarna. Nu tog jag det mesta i lugn jogg, efterom hälen inte repat sig ordentligt ännu.

Gjorde inga direkta missar, förutom lite letande utefter stigen vid 29 (läste fel kontrollbeskrivning), 18 där jag sprang förbi kontrollen och 4 där jag hade svårt att läsa kartan. Vattendraget vid 4 är en ljust grönblå helt klar göl med termiskt svavelluktande vatten - som det ser ut överallt i Rotorua!
Show comments (0)
 
Träningsorientering (06/02/2015)