Sommarserien (Bana C) (05/08/2014)
Category: Training
Map/area: Ingarö-Björnö
Organiser: Gustavsbergs OK
Distance: 5.21 km
Time: 55:10
Average HR: 165
Maximum HR: 186
Första skogsträningen efter Italien. Orienteringen gick bra, men flåset hade jag tappat mycket av under lata semesterdagar... hög puls ger bra träning dock! Den fuktiga värmen gjorde det också mycket svettigt.

Hittar ett lugnt tempo mot den ganska lätta 1:an och sedan vidare mot 2:an. Stannar lite för tidigt i svackan mellan höjderna, men inser direkt att det är en bit kvar. Pulsen stiger snabbt på väg mot 3:an, nu inser jag att värmen och dåligt flås begränsar. Följer svackorna med svagt vänstervägval över berget. Försöker få upp lite fart mot 4:an, men det är svettigt. På väg uppför berget blir jag lite osäker och letar till höger först, då jag läser höjdkurvorna fel. Ca 45 sek miss.

Följer stigsystemet mot 5:an, klättrar uppför berget och börjar leta lite för tidigt och för långt ned, tillsammans med en annan löpare. Sen klättrar vi högre och ser skärmen, kanske 1 min miss.

Den andra snabbare löparen springer rakt på mot 6:an, men jag går höger och följer sankmarken föra att sedan runda upp över berget. Det var ett snabbt vägval på mjukt underlag, jag kommer fram samtidigt som den snabbare löparen till 6:an. Sedan nedför till stigen och klättring över berget till 7:an. Kanske hade det varit snabbare att runda vänster i den svettiga värmen...

Till 8:an har jag tröttnat på att klättra och springer ned till gärdet och rundar berget vänster, sedan tillbaks till strecket på skogsvägen. Känns som skärmen sitter lite högt. Springer sedan rakt ned genom en häftig sprickravin och nedför för att undvika berget. Blir endast en kortare klättring för att komma ned till vägen. Lämnar vägen och konvergerar med ett gäng som klättrar upp mot kontrollen. Vi tycker det är högt upp, men kanske är det trööttheten! Väljer sedan vänstervägval till 10:an. Var nog ett bra vägval, det blev min bästa sträckplacering, trots tröttheten. Snabb spurt ned mot 11:an och in i mål.

Blev en trevlig men svettig sommarträning med bad vid Torpesand efteråt. Måste förbättra flåset inför tävlingssäsongen!
Show comments (0)
 
Sommarserien (Bana C) (05/08/2014)