Five days of Italy E2 M50 (07/07/2014)
Category: Competition
Map/area: Levico Terme
Organiser: FISO
Country: Italien
Discipline: Sprint
Distance: 2.74 km
Time: 15:46
Average HR: 161
Maximum HR: 179
En kul sprintetapp i den Levico Termes gamla stadskärna. Sol och skönt väder, dopp i sjön efteråt.

Får upp ett hyfsat tempo från start. Efter 1:an väljer jag vänstervägval för säkerhet, mindre kartläsning och färre gathörn att runda. Dock var huvudgatan lite väl full med turister! Upp för trapporna mot 2:an, spanar mot 3:an på väg upp. Klipper sen 3:an direkt innaför muren, snabbt ut och nedför gränderna mot 4.an, spanar in 8:an på vägen. 5:an är en fin liten bakgård, snabbt över 6:an till 7:an som jag först inte ser! Den är förstås gömd mellan blomlådorna på torget (står på kontrollbeskrivningen, där blomlådor anges som häckar, korta sådana). Springer vänster genom gången upp mot stora gatan och stannar vid gathörnet, tillfälligt bortkommen. Men kyrkan är ju rakt framför mig, så det var lätt inläst! Snabbt ned mot 8:an (som jag läst in), men jag ser den inte först, en lastbil har parkerat framför. Får bra fart mot 9:an, men tvekar sen helt onödigt i 5 sek huruvida jag ska runda huset vänster eller höger till 10:an - spelar ingen roll ju!

Ut från 10:an och försöker förstå vad murarna före 11:an är, det är dalen med bäcken som är "inmurad". Korsar på bron för att komma på rätt sida, springer sen vidare mot 12:an och hoppar ned från muren när den blir passerbar (otydligt slut). Ensamma trädet syns tydligt på håll, får lite blöta fötter vid bäcken.

Mot 13 blir jag lite osäker på vad som väntar vid vägen, så jag korsar bäcken igen och tar kontorllen från högra sidan. Snabbt vidare till 14 som jag trodde var sista, men det är en till sista före upploppet. Snabb och kort spurt följer.

Ett bra genomfört sprintlopp utan egentliga missar, bara några sekunders tvekan på några ställen. Kunde kanske dragit på högre tempo, framförallt i slutet.
Show comments (0)
 
Five days of Italy E2 M50 (07/07/2014)