Västerbotten 3-dagars E1 H50 (06/06/2014)
Category: Competition
Map/area: Trehörningen-Flurkmark
Organiser: Umeå OK
Discipline: Lång
Distance: 7.94 km
Time: 77:17
Average HR: 166
Maximum HR: 183
Härlig västerbottensterräng i strålande sol. Lite tungsprunget i riset som det kan vara här och rejäla banor att bita i. Benen var tunga efter hård träning tidigare i veckan.

Tar det lugnt upp mot 1:an i sank uppförsbacke. Brunnen sitter inte mitt i ringen, men det var vi förvarnade om genom kartkomplettering. Får sen en bra väg mot 2:an, rundar berget vänster, läser in mot stenarna och tror jag tar sikte på den lilla höjden som ligger före kontrollen - men har inte koll på kompassen! Jag stryker den lilla höjen och springer istället mot den stora rakt österut, rundar den (undrar varför den är så brant!) och hittar efter en liten krok en kontroll - som såklart är min 3:a. Springer tillbaks uppför berget och ned vid rätt höjd. Nu ser jag inte branten jag ska ha, eftersom alla branter är som stup - större än man tror från kartan. Tar en krok tillbaks och lyckas sen på tredje försöket. Svårläst i den detaljerade och skarpskurna terrängen, 7-8 min miss totalt, mest i onödan.

Enda fördelen nu är att jag får bästa sträcktid till 3:an, som jag redan läst in. Jag undviker berget och rundar alla branter med vänstervägval, helt optimalt. Drar sedan ned mot vägen, rundar det gröna och rundar upp över höjden mot 4:an. Tar lite höjd innan jag springer ned mot branten för att läsa in mig och vara helt säker. Springer sen tillbaks upp på berget och vidare mot 5:an som jag får utan större problem, men benen är trötta. Får även 6:an, med svag dragning åt höger, dock läser jag in kontrollen lätt. Spikar 7:an på kompasskurs i detaljfattig terräng.

Fortsätter på kompass mot vägen och följer sen beståndsgränsen över diket, håller sen vänster för att undvika det gröna. Läser in mig mot stora stenen och fortsätter över den flacka höjden och vidare på raketsnabbt underlag - synd inte benen var piggare. Spikar 8:an.

Väljer att springa vänster om sankmarken nedanför berget, men det är tröglöpt. Prövar att korsa tillbaks höger över diket. Mycket snabbare, men jag drar för långt ut på myren! Fortsätter ändå, eftersom myren är hyfsat snabblöpt i det gula, det blir trögt först i det blåa. När jag märker att marken stiger iner jag att jag nått höjden, krokar då åt vänster och ser snabbt 9:an.

Väljer vänstervägval över vägen till 10:an, men huvudet har gett upp. Räknar fel på vägens kurvor och lämnar vägen 200 m för tidigt. Inser det snabbt, men fortsätter och får korsa norrlands största krondike. Letar sen först vid fel dikesslut, krokar tillbaks och får 10:an med kanske 1 min miss. Tung spurt mot målet.

Piggare ben och skarpare kartläsning hade kunnat ge 10 min bättre tid.

Show comments (0)
 
Västerbotten 3-dagars E1 H50 (06/06/2014)