ESIK/IBM-träning Lång bana (27/05/2014)
Category: Training
Map/area: Katrinedal-Boda Äng
Distance: 7.91 km
Time: 70:11
Average HR: 156
Maximum HR: 198
En trevlig träning i öppen och snabblöpt terräng. En försvunnen och ett par felplacerade kontroller strulade till det en del dock...

Början av banan var lättlöpt, men jag får en liten krok vid 2:an. När jag kommer fram till branten vid 4:an sitter ingen skärm där. Göre en 2 min lov runt sänkan och branten, ser att allt stämmer - det sitter en skärm i själva sänkan, men det är inte ESIK:s. Ger upp 4:an och får sen 5:an ganska lätt, också 6:an, men där drar jag lite för långt åt vänster över höjden.

7:an och 8:an är välkända gamla kontrollpunkter för Boda Äng. :-)
Även 9:an är lätt, men 10:an strular rejält! Ingen skärm syns i sänkan mellan höjderna. Vi är tre stycken som letar runt bland kringliggande höjder i kanskr 3 min och hittar den sedan i den bredare sänkan mellan större höjder åt väster. Skillnaden mellan de två "sänkorna" är faktiskt mycket mindre i verkligheten än vad kartan visar, vilket kan förklara felplaceringen.

11:an fås lätt med stigen som hjälp, även 12:an är lätt eftersom jag redan sett den skärmen. :-)
13 däremot kostar 3-4 min letande, eftersom den satt vid fel höjd i västra ringkanten. Jag var där direkt efter höjden i ringen, men såg inte skärmen i busken. Kollade av ett par höjder till innan jag var tillbaks och såg skärmen.

Höjd fart sen över 14 och 15, men tappar koncentrationen lite mot 16. Har lite svårt att läsa in mig när jag ser höjden - jag borde utnyttjat stigen som uppfångare bättre. Krokar runt höjden men har då tappat nån minut. 17 och upploppet mot mål går snabbt och smidigt.

Totalt lite dåligt tempo och kanske 2 min rena missar, plus 8-9 min onödigt letande efter felaktiga kontroller.
Show comments (0)
 
ESIK/IBM-träning Lång bana (27/05/2014)