ESIK/IBM/SEB-träning (Lång bana) (22/04/2014)
Category: Training
Map/area: Rö-Broby
Organiser: SEB
Distance: 7.46 km
Time: 61:50
Average HR: 156
Maximum HR: 178
En träning i sandgropsterräng - bra övning att läsa höjdkurvor och negativ kurvbild! Delar av banan var av sprintkaraktär. Hade inget bra flyt i början med mycket småmissar, men mycket bättre fart i slutet då Thomas och jag jagade varann.

Började med bra tempo och flyt till 1:an, men hade sen småproblem vid inläsningen mot kontrollen på 2, 4, 5 och 6. Det var kurbilden som lurades, och jag hade svårt att få detaljer att stämma! Gör även en krok in mot 7:an, då jag får för mig att kontrollen ska sitta närmare vägen. ca 30 sek miss på var och en av dessa. Sen blir sträckorna längre och tempot ökar mot 8:an och 9:an, som jag också krokar 30 sek vid, då jag inte förstår gropens läge (kurvbilden!)

Har ingen plan mot 10:an och tappar kontakt med kartan. När jag väl läser in mig mot stigen så väljer jag vänstervägval utefter stigsystemet, men missar två stigförgreningar grovt - otydliga stigar och slarvig inläsning! Inget problem att hitta själva kontorllen, men 2.5 miss blev det. Får sen syn på Kjell på väg mot 11:an och passerar honom före 12:an. Får även 13 med viss tveksamhet (kurvbilden!) och här kommer Thmas ikapp. Vi väljer helt sned riktning ut från 13 och hamnar på fel stig, vilket jag inser när vi är uppe vid stenfältet. Snabb rusch över stenarna, här känner jag också igen mig, men Kjell är ikapp igen. Vi hittar 15 med bar lite strul och sen är det full fart över 16 och 17, där jag lyckas klippa kontrollerna före Thomas. Han tar ledningen mot 18, men väljer att springa vänster om huset efter vägen - jag tar höger och får kontrollen klart före honom och har även en god ledning vid 19. Försöker hålla farten mot 20, men tempot minskar över ett stenfält och sen tvekar jag när jag ser parkeringen vid målet, men ser sen det gröna och krokar runt och tar kontrollen. Utan att se honom så har Thomas passerat och han stämplar 22 sek före i mål.

Kul träning i ovan terräng!

Show comments (0)
 
ESIK/IBM/SEB-träning (Lång bana)  (22/04/2014)