Vinternattcup 2 (mellan) (04/12/2013)
Category: Competition
Map/area: Stäket - Ängsjö
Organiser: Järfälla OK
Distance: 7.37 km
Time: 72:28
Average HR: 152
Maximum HR: 168
Kanske årets sista lopp på barmark?
Trevliga och lite kluriga banor vid Stäket. Det gick ganska bra i början, trots ett måttligt tempo på stela ben efter veckans intervaller. Sen växte misstagen utefter banan...
Fick 1:an och 2:an (boet) ganska enkelt, första slingan går också bra - mycket lampor i skogen.
På andra slingan drar jag kraftigt vänster uppför berget av okänd anledning, men hittar ändå kontrollen. Där frågar en Sumpan-dam var vi är och sen drar jag vidare, denna gång lite för mycket höger. Märker att det är för flackt och krokar upp, stannar men ser inte kontrollen. Det blir en krok runt på 2 min innan jag är rätt igen. Går sen helt rätt mot boet, men börjar leta för tidigt, trots att jag var inläst precis innan. Blir en dryg minuts miss.
9:an och 10:an går bra, där jag kommer ikapp Ulf. Vi är ihop till 11:an och 12:an, som inte bjuder på problem.
Sen läser jag kompasskurs mot 14 (!) och drar norrut av misstag. Följer stigen en bit innan jag inser misstaget. Lämnar stigen utan att vara helt inläst (trötthetstecken= och kommer ihop med Ulf och ett gäng som är lika vilse. Efter 4 min irrande så springer jag tillbaks till stigen och letar upp stigkorsningen mellan de små höjderna. Därifrån tar jag kontrollen lätt, men hela strulet kostade ca 7 min.
Drar upp mot stigen för att läsa in mig mot 14, men tror jag kommit till andra berget vid stor stigkorsningen. Lämnar stigen för att leta efter kontrollen, men inser snart misstaget. Läser in mig igen och kommer ihop med Ludde som springer långa banan, men med slocknad lampa. Vi hittar snart 14 och drar vidare mot 15. Ser en sten direkt eftetr stigen, men tycker den sitter för tidigt och ser ingen reflex. Efter 1 min irrande så kommer klungan och alla ser reflexen vid den första stenen (felplacerad?).
Sen en lugn spurt mot mål.
Show comments (0)
 
Vinternattcup 2 (mellan) (04/12/2013)