Höstlunken ÖM8 (03/11/2013)
Category: Competition
Map/area: Ågesta-Skogås
Organiser: Snättringe SK
Distance: 6.78 km
Time: 65:30
Average HR: 160
Maximum HR: 175
Årets sista "riktiga" tävling, med långa distanser och patrull. Nöjde mig med ÖM8, en fin bana i blöt Novemberterräng. Men hur tänkte de med karttillgången i ÖM, nästan alla fick rita in banan själv! Ritade själv fel sträckning från 1-3, men såg det innan start.

Började med säkert stigvägval till 1:an, men börjar leta för tidigt med visst hjärnsläpp, vilket kostar någon minut.
Får 2:an mycket bra och väljer sedan att delvis följa stigsystement mot 3:an med visst strul bland trädfällen i terrängen. Får 4:an perfekt och väljer stigar mot 5:a - väljer dock bort stigen närmast strecket då den ser mycket lerig ut. Korsar istället sankmarken och letar mig upp för ett stråk/stig (som ej finns på karatan) till kraftledningen, och hittar sen släpstigen. Efter jag lämnar släpstigen tappar jag av någon anledning kontakten med kartan och kommer över berget till en liten sankmark som jag ej serpå kartan (den syns svagt i norra ringkanten). Springer tillbaks upp på berget, plus ett extravarv innan jag kommer till skärmen, fortfarande inte inläst! Missen kostar 6 min, så jag tappr orken.
Väljer vänstervägval till 6:an, ser sen att höger via stigar och staket hade varit bättre. Får också strul i stigsystemet och sen utefter branta berget med med det mörkgröna nedanför. Hittar kontrollen lätt, men det var gissningsvis 2 min för långsamt vägval.
Hittar bra väg till 7:an där jag kommer ihop med Peter och Malin som springer patrull i motionsklassen. 8-9-10 är rakt på med många löpare i skogen, men jag håller ett måttligt tempo.
Den låga snittpulsen visar på att jag missat och inte orkat hålla högt tempo.
Show comments (0)
 
Höstlunken ÖM8 (03/11/2013)