JOK/BVSOK Natt-KM H50 (17/10/2013)
Category: Competition
Map/area: Törnskogen
Organiser: Turebergs IF / BVSOK
Discipline: Natt
Distance: 7.47 km
Time: 76:29
Average HR: 159
Maximum HR: 177
JOK/BVSOK natt-KM bjöd på fina nattbanor i Törnskogen - lite klurigt som vanligt där. Ökande regn och 6 grader kylde ner loppet.

Valde högervägval till 1:an, eftersom jag såg den stigen först - tvekade en halvminut eftersom jag kom bort från den valda stigen. Hittade 2:a direkt, men fick lite problem på väg till 3:an, då jag tolkade stigarna och bergen fel först.
På väg till 4:an följer jag bergets nedsida runt och räknar stegen, viker sen upp mot branten och prickar kontrollen direkt. Kommer däremot ut fel från kontrollen, då jag inte kan se i mörkret hur jag ska ta mig nerför den konvexa sluttningen, vilket ger en myckjet krokig väg - dock inte så såvrt att läsa in sig sen.
På väg till 6:an håller jag på att ta fel stig i mörkret, men vänder tillbaks snabbt - får sen kontrollen lätt, liksom 7:an som jag plockar med högerkrok för att lättare se reflexen.
Hittar en bra väg till 8:an, men tvekar ett par gånger på vägen. På väg mot 9:an är vi flera stycken, men jag får ett rakt och bra vägval. Blir ett race även mot 10, 11 och 12, där fler löpare dyker upp. Får en krokig väg till 11, då jag hamnar snett på en stig nedför berget - borde kollat kompassen mer.
Korsar över berget mot 13 med Kjell, men jag viker vänster en stig för tidigt och kommer till en annan kontroll (kodsiffra 39). Inser först när en BVSOK-löpare dyker upp att det är banans 1:a vi är vid, och då hittar vi till 13 snabbt. Sen är det spurt in i mål på hala stigar.

Lite småstruligt, men den långa tiden beror också på för dålig fart.Show comments (0)
 
JOK/BVSOK Natt-KM H50 (17/10/2013)