ESIK/IBM-träning (Lång bana) (17/09/2013)
Category: Training
Map/area: Morsta-Brollsta
Organiser: IBM
Distance: 8.29 km
Time: 92:59
Average HR: 149
Maximum HR: 165
Idag var det ingen koll i skogen - och jag kan inte skylla på regnet, kylan eller banan. Det var fin vildmarksterräng och klurig bana, klart "svart"!
Hade bra koll till 1:an och 2:an, men gjorde småkrokar vid kontrollerna eftersom jag inte såg skärmen direkt.
Bra koll också hela vägen fram mot 3:an, men jag ser inte stenen efter lilla höjden när jag närmar mig. Viker då av upp vänster, där också Olle letar efter kontrollen. Inser snart att jag var helt rätt från början, hittar stenen vid sankmarken och tar kontrollen med 1.5 min miss.
På väg till 4:an följer jag stigen, men den försvinner iväg, visar sig att jag lämnat den "riktiga" stigen. Letar ett tag, det blir först åt fel håll. 2.5 min miss innan jag kommer rätt.
Inga problem till 5:an, men tempot är lite lågt. Siktar på vänstervägval via körvägen till 6:an, men då blir inte mycket rätt. Kommer ut på en ganska ny körväg, men det var inte den på kartan! Den leder i en liknande riktning ut på ett hygge, ej heller det på kartan. När jag efter ett tag ser en höjd till vänster i hyggeskanten tror jag det är höjden med branten vid körvägen på kartan. Jag siktar uppför berget, men det stämmer inte riktigt... (jag är faktiskt nära 2:an) och kommer då ut till en körväg igen! Efter 100 m kommer en krök med en sten nära som jag (utan logik) tror är den svaga kröken längre ned på körvägen. Siktar upp på det berget och försöker hitta strukturen ut till röset - stämmer inte så bra... Inser efter 7-8 min att det inte är rätt och springer tillbaks mot körvägen. När jag ser sankmarken nära vägen så inser jag läget och joggar uppgivet ner till kröken jag sikat på, kollar extra mot det U-formade berget och tar sedan kontrollen lätt via jakttornet. 16 min miss.
När jag närmar mig 7:an är jag okoncentrerade och springer syd istället för ost från sista säkra! Strulet kostar ytterligare ca 5 min.
8 och 9 går bra, men nu är tempot ännu lägre. Kommer lite snett upp mot 10, men läser in mig mot sankmarken på sluttningen och viker upp höger mot kontrollen, där jag hjälper två löpare på andra banor rätt.
11 och 12 går lätt, men tycker 12:an sitter helt fel (skärmen är utanför ringen). 13 var mycket lurig, men jag använder högsta punkten som sista säkra och har lite tur. 14 var lätt, men satt vid fel höjd.
Totalt minst 26 min miss och ett avtagande tempo. Inget att skylla på utom dålig koncentration!
Show comments (0)
 
ESIK/IBM-träning (Lång bana) (17/09/2013)