DM Stafett H150 (Sträcka 1) (15/09/2013)
Category: Competition
Map/area: Åvinge-Husby
Organiser: Tumba OK
Discipline: Stafett
Leg: 1
Distance: 5.05 km
Time: 42:51
Average HR: 165
Maximum HR: 182
Tog ett lugnt starttempo eftersom jag fortfarande var stel i baken/låret, så jag kom snabbt efter de andra på förstasträckan - sprang ensam från 2:a kontrollen.
Såg direkt att klungan framför dragit för långt höger över gärdet (andra gafflingen låg till höger), men kompenserade vänster och hittade sänkan direkt. Det var ett fint stråk mot 2:an som också satt öppet, lite noggrannare läsning krävdes mot 3:an.
Valde sen att hålla mig uppe på berget hela vägen mot 4:an för att inte hamna nere i skrå och grönstreckat vid det förbjudna området.
Hittar också ett bra stråk mot 5:an med bra inläsning hela vägen - gula stråket vid kontrollen var också mycket tydligt.
Enkel väg också till 6:an vid kanten av sankmarken, stor gulhöjd och sen ganska tydliga höjder före kontrollen.
Satsar utefter strecket mot körvägen med grovorientering, ganska enkelt att sen följa sluttningen ut från vägkröken.
8:an låg mycket tydligt i öppen terräng. Jag anar att 9:an krävde bättre koll och läser noga på höjder och branter med tydlig sista säkra - står stilla några sekunder innan jag ser sänkan med kontrollen. Sen var det spurt mot mål, men mitt tempo var fortfarande måttligt.
Totalt var banan nog lite för lätt för ett DM, dessutom var det bara två gafflade kontroller (1 och 2).
Tiden var helt godkänd med tanke på mitt lunkande tempo, men jag fick ändå puls eftersom jag varit förkyld. I princip helt ren löpning utan missar. Blygsamma placeringen speglar att de andra förstasträcsklöparna höll ett klart högre tempo...
Show comments (0)
 
DM Stafett H150 (Sträcka 1) (15/09/2013)