O-ringen Boden H45K Etapp 3 (24/07/2013)
Category: Competition
Map/area: Storklinten
Organiser: O-ringen
Distance: 6.43 km
Time: 59:51
Average HR: 167
Maximum HR: 183
En kämpig etapp på tallhed och över skidberg. Totalt 211 m stigning.
Börjar på kompass mot 1:an som jag håller bra över sankmarken, men drar av någon anledning helt snett uppför sluttningen. Letar dessutom först höger en liten sväng. Drygt en minut miss.
Bra flyt och tempo ned mot 2:an, kollar för säkerhets skull av första stenen jag passerar. :-)
Har lite för bråttom när jag ska mot 3:an och ser först inte vägvalet mot vägen, följer istället hygget ner. Men det är snabbsprunget, så den extra löpningen efter vätskan på väge kostar nog inte så mycket. Hittar sedan ett bra stråk från vägen över höjden ned mot 3:an.
Min bästa sträcka är 4:an, där jag börjar på kompass och sedan ser vägvalet höger om strecket genom den stora sänkan. Efter att ha sköljt lite mer vatten över huvudet så springer (går?) jag upp för backen och följer högra kanten av hygget. Kommer lätt upp till den lilla gölen. Lätt att sedan följa runt höjden fram till 4:an, fast jag kommer in ett par höjdkurvor upp. Här ligger jag på placering 74, men börjar bli trött.
Går trögt fram till 5:an, men får ett ganska bra stråk, fast backigt.
Vägen till 6:an är på skrå över de branta skidbackarna och jag får inte upp någon fart. Hade förmodligen lönat sig med högervägval över vägen, trots den extra höjden att ta. Nu snubblar jag fram till andra sidan skidbacken och sen ned till nedre stigen, som jag måste springa uppför. Tar sen kontrollen ganska lätt.
Börjar på strecket mot 7:an, men kommer fram till en i princip opasserbar stenig backe. Gör då misstaget att byta till vägval vänster och springer ut till skidbacken som jag först följer ner och sen får ett par höjdkurvor uppför. (Hade varit snabbare att fortsätta till höger ut till gula stråket och följa det ned till kontrollen.) Hittar rätt väg över mot kontrollen till stenskravlet, men ser inte skärmen. Springer upp till en annan sten med kontroll och vänder tillbaks, först då ser jag 7:an. Totalt nära 3 min miss.
Väljer sedan strecket mot 8:an, men skogen är inte så ren som på kartan - massa stenblock överallt! Bromsar upp rejält - tror att vägval gult stråk till höger även här hade varit snabbare. Kommer sedan fram en bit ovanför kontrollen och får springa tillbaks ned. 1 min miss.
Sedan är det spurt till sista och in i mål, men inte mycket krafter kvar...
Totalt 5 min miss, plus att tempot inte var det bästa bitvis. Tappade 38 placeringar efter 4:an.
Show comments (0)
 
O-ringen Boden H45K Etapp 3 (24/07/2013)