O-ringen Boden H45K Etapp 2 (22/07/2013)
Category: Competition
Map/area: Rödberget-Boden
Organiser: O-ringen
Distance: 5.77 km
Time: 46:15
Average HR: 165
Maximum HR: 186
Bra koll på orienteringen även på etapp 2, endast några småmissar. Inte lika fysiskt krävande som E1, totalt 73 m stigning. Härlig terräng, men också mer sand än E1...
Gick även här ut lugnt, terrängen var dock ganska flack i början så det gick att öka. Fick 1:an med tydlig inläsning av höjderna och sankmarkerna som låg före. Ola kommer ikapp på väg upp mot 2:an, så jag råkar dra efter honom ett tag (han springer H45), men inser att jag är lite snett när jag ser den lilla branten mer än 50 m höger om mig. Styr då tillbaks åt höger och får sänkan perfekt. Föjer sen bergspartiet upp mot kanten med branter och stenblock, går på kompass och ser sänkan lite till vänster när jag nästan sprungit förbi.
Till 4:an går jag på kompass över berget, stenarna störde inte så mycket. Läser av mot höjdformationerna och sedan släpstigen vid den mindre höjden. Försöker hålla kompasskursen, men inser att jag dragit lite höger när jag kommer fram till kanten - Inget att läsa in sig på, bara lite sporadiska stenar. Följer kanten åt vänster och ser då formationen liten höjd-sankmark-brant som jag läser in mig på. Viker under två mindre branter som leder direkt till kontrollen.
På väg mot 5:an är det stenigt nedför och mycket folk, så det går långsamt. Svårt att läsa in sig och någon ropar "Vill du ha lingondricka?" (det var O-ringens TV-team, film finns på Youtube). Sänkan jag söker är helt osynlig tills man är längs med den, då var det enkelt. Kanske 30 sek miss. Kort stopp för vätska på vägen.
Sen ökar farten markant över tallheden mot 6:an, en enkel brantfot.
Mot 7:an är det rena Sahara-öknen, sand så långt man ser och tendens till sandstorm. Jobbigt! Branten i det lilla skogspartiet var dock enkel.
Mot 8:an fick man dra ner ett snäpp på tempot för att hänga med i stigsystemet. Är helt inläst fram till näst sista stigen, där jag får tänka 10 sek extra innan jag klipper kontrollen.
Till 9:an väljer jag stig hela vägen, utom en kort genväg mellan stigarna. Branten (Som var ett skyttevärn) satt längre ner än jag trodde, så jag sprang först upp för backen och krokade tillbaks ned. Bäckarna på kartan är skyttegravar, blockstenarna är stridsvagnshinder!
Till 10:an sprang jag på säkerhet runt tjärnen upp till stora stigen för att läsa in mig innan jag vek ned till den lilla gropen - visade sig vara ett effektivt vägval.
Får sedan inte riktigt upp tempot mot 11:an och kommer lite för långt åt höger i all sand. Har desto mer kvar till spurten som blir riktigt snabb.
Show comments (0)
 
O-ringen Boden H45K Etapp 2 (22/07/2013) O-ringen Boden H45K Etapp 2 (22/07/2013)