O-ringen Boden H45K Etapp 1 (21/07/2013)
Category: Competition
Map/area: Rödberget-Boden
Organiser: O-ringen
Distance: 5.68 km
Time: 50:04
Average HR: 164
Maximum HR: 182
En bra inledning på O-ringen med ett i stort sett "rent" lopp utan missar, dock med stora säkerhetsmarginaler.
Fysiskt krävande första del på banan med totalt 279 meter stigning.
Börjar i lugnt tempo uppför berget och läser in mig på kartan, får 1:an lätt fast jag ligger några meter snett. Fortsäter i samma måttliga tempo upp över berget till 2:an med full koll.
Ligger sedan med flit lite vänster om strecket över sankmarken och uppför berget mot 3:an, för att fångas av branterna. Följer sedan dem på skrå mot höger tills jag ser de två stora stenarna. Blir ändå lite osäker när jag kommer upp, eftersom det är flera branter och kontroller, men tar 3:an snabbt.
Får bra tempo över toppen på berget, läser in de tydliga höjdpartierna på vägen och tar 4:an utan problem.
Springer sedan på skrå mot 5:an och vet att jag kan glida ner vänster, vilket jag mycket riktigt gör. När jag ser den stora stenen styr jag tillbaks upp mot höger, ser den tydliga höjden före kontrollen och tar den lätt.
Planerar sedan först att ta mig nedför berget mot stigarna på slätten, men ångrar mig när jag ser hur brant det är! Springer istället vänster om strecket och hittar åsryggen nedför som inte är så stenig som det ser ut. När jag kommer till stigen är jag inte 100% på var jag är, så jag springer höger till stigkorsningen och utgår därifrån, nu med betydligt högre tempo över tallheden - bara den djupa bäckravinen stoppar upp.
6:an ligger mycket öppet, och terrängen blir ännu snabbare mot 7:an. Väljer att föja stigsystemet närmare 7:an, eftersom skogen blir tätare och mer otydlig där.
Kompasskurs mot 8:an, läser in mig vid stora vägen och tar den lätt.
Bara att följa strömmen mot sista kontrollen, men det var mycket tungsprungen sand! Hade ändå lite energi kvar till spurten.
Totalt sett i bara några sekunders missar, men med goda säkerhetsmarginaler.
Show comments (0)
 
O-ringen Boden H45K Etapp 1 (21/07/2013)